Tanmesék

Mielőtt döntene

Biztonságtechnikai tanmese

Egyik ügyfelünk – aki végülis velünk készítetett Kamerarendszert – mesélte az alábbi történetet.

Amikor eldöntötte, hogy kamerarendszert telepít, először felhívta az első céget, amit az interneten talált, ahol potom 900.000.- Ft-ért akarták a 4 kamerás megfigyelőrendszerét kiépíteni.

Másodszor egy következő céget keresett meg, ahol 850.000 Ft-ért akarták ugyanezt a rendszert telepíteni szünetmentes  tápegységgel, éjjellátó kamerákkal, internetes táveléréssel, ingyenes helyszíni felméréssel ezeket extraként tálalva.

Ügyfelünk operatív autólízinggel foglalkozik, gyakran kényszerül autókat eladni. Elgondolkodott, hogy mi lenne, ha azokat a következőképpen hirdetné meg: “autó eladó járó motorral, guruló kerekekkel, átlátszó szélvédőkkel, kerek kormánnyal, lehúzható ablakokkal, gázpedállal, slusszkulccsal stb.”

Ezután felhívott egy harmadik céget is, ahol az ügyintéző azt sem tudta, hogy milyen típusú eszközöket telepítenek fel. Ebből kiderült, hogy még a főnök sem ismeri részletesen a forgalmazott termékeit.

Ezután hívott fel minket, ahol lényegre törő, minden faxni nélküli tájékoztatást kapott. Ezek után gyorsan megtörtént az ingyenes helyszíni felmérés, ügyfelünk megtekintette és kipróbálta bemutatótermünkben a kínált eszközöket és a megrendelés utáni harmadik nap már telepítettük is a kért rendszert. Elmondása szerint kb. így képzelt el egy rendszer kiépítést. A díj nem nagyon érdekelte, de azért örült, hogy a felmérés, a termékek bemutatása, az ajánlat elkészítése és az egy év teljes körű helyszíni garanciális ügyintézés kevesebb mint 400.000.- Ft-ba került telepítéssel együtt.

Vigyázat! Ez a mese nem mese!
F. József kedves ügyfelünk elbeszélése alapján lejegyezte: Csalami János cégcsoport igazgató.

Tanulság? Ki-ki magának! Szerintünk az alábbiak:

Az a vállalkozás, amelyik a magas 500 – 600 ezer forintos vállalási díjakat alacsonynak, vagy kedvezőnek próbálja beállítani, biztos, hogy nem korrekt!
Aki szakértelemről, kiválóságról, magas minőségről és nagy tapasztalatról beszél, de semmi konkrétat nem mutat ebből a weboldalán, az szinte biztos, hogy nem rendelkezik a megfelelő tudással és szakértelemmel!
Szerintünk azok, akik a biztonságtechnika alapdolgait (helyszíni felmérés, árajánlat készítés, távoli elérés, stb.) extraként tálalják, a szakma igazi kóklerei, az jár jól, aki ilyenekkel szóba sem áll!
Aki túl alacsony áron (15-25 ezer Ft körüli díjért) kínál  videó rendszer telepítést, az “reszket” a megbízásért, pénzt akar, (bármily keveset is) nem pedig korrekt szolgáltatást nyújtani!
Szerintünk mindenkinek kötelező és természetes dolog a munkájáért felelősséget vállalnia, tehát
az olyan bla-blák, mint az “országban egyedülálló telepítési garancia” csak átlátszó porhintések.
Nem bízza magát senki ilyen cégekre!

Tehát akinek fontos a korrekt ár, a korrekt garanciális ügyintézés, a mindennap elérhető ügyfélszolgálat az ne válassza az ilyen tulajdonsággal rendelkező cégeket! Nézzék át a cég veboldalán található konkrét referencia munkákat, a cég adatait, leírását, látogasson el a cég irodájába (Ha nincs akkor hol és hogyan működik az a cég?) és ismerkedjen meg a céggel mielőtt szolgáltatást választ! Nézze meg az általuk használt eszközöket (egy korrekt , működő cégnek kell hogy legyen egy kis bemutatóterme) ahol megnézheti ,kipróbálhatja az általuk ajánlott termékeket. (Ha nincs akkor kérdezem én mivel dolgoznak? Vagy még a pénzt is elkérik előtte mielőtt bármit is mutatnának?)

Ne a saját kárán tanuljon, érdemes előre gondolkozni!!

Elektronika Vonala Vagyonvédelem csapata


Segítünk! 
Állandóan, tehát az esti órákban és hétvégén is!
Telefonos ügyfélszolgálatunk a hét minden napján elérhető reggel 8 és este 20 óra között a
+36 70 750 0 750 -es ügyfélszolgálati telefonszámunkon, szerződéses ügyfeleink pedig
a nap 24 órájában kaphatnak segítséget kollégáinktól.