Széf / fegyverszekrény

Távfelügyelet

Széfek, fegyverszekrények távfelügyelete

Széfek és fegyverszekrények esetében nagyon fontos eszköz a helyi riasztórendszer és a hozzá kapcsolt távfelügyeleti szolgáltatás megléte. A széfek és fegyverszekrények kiválasztásakor fontos hogy a kiválasztott termék feleljen meg a Magyar Biztosítók Szövetsége ajánlásainak, tehát rendelkezzen MABISZ minősítéssel.

A széjek jellemzői, tulajdonságai:
  • Mechanikai védelem
  • Tűzállóság
  • Környezeti hatásokkal szembeni ellenállás (por, víz stb.)
  • Zár típusa 
  • kivitel, hol helyezhető el (padlón, falon, bútorban)
széf, értéktároló

A minősített páncélszekrényeket és tűzálló kiviteleiket a Magyar Biztosítók Szövetsége különféle kategóriákba sorolta. Ezen besorolások szerint vannak értékhatárok egy káresemény esetére.

A széfeket Magyarországon 3 csoportba soroljuk:

  1. Magyarországon minősített széfek melyek rendelkeznek MABISZ minősítéssel.

  2. EU minősítéssel rendelkező széfek mely minősítések a – EN 1143-1 / EN 14450 / VdS lehetnek. Ez mellett rendelkezhetnek MABISZ minősítéssel is.

  3. Nem minősített széfek.

Fegyverszekrény esetén a tárolásra szolgáló helyiség nyílászáróit acélráccsal vagy ultraerős biztonsági fóliával kell ellátni, valamint a tároló helyet őrszemélyzettel kell őrizni vagy távfelügyeleti rendszerbe bekötött elektronikus riasztóberendezéssel kell ellátni.

42. § (1) E rendelet eltérő rendelkezése hiányában

a) a működőképes lőfegyvert a tartására jogosult személy által állandóan lakott vagy rendszeresen, illetve alkalmanként visszatérő módon látogatott lakásban – szervezet esetén őrzött, vagy riasztó berendezéssel védett épületben – ürített állapotban, a számottevő mértékű külső erőhatásnak is ellenálló anyagból készült és biztonsági zárral ellátott szekrényben, illetéktelen személyektől elzárva kell tárolni.


Segítünk! 
Állandóan, tehát az esti órákban és hétvégén is!
Telefonos ügyfélszolgálatunk a hét minden napján elérhető reggel 8 és este 20 óra között a
+36 70 750 0 750 -es ügyfélszolgálati telefonszámunkon, szerződéses ügyfeleink pedig
a nap 24 órájában kaphatnak segítséget kollégáinktól.