Lakásriasztó

Lakásriasztó

A lakásriasztó rendszerek fő elemei a következők

Riasztó központ: A riasztóközpont feladata az egyes érzékelők, kezelők, kártyaolvasók, hang és fényjelzők működésének kontrollálása és a jelzések továbbítása a kommunikátor felé. A riasztó központ a programozása alapján kezeli riasztó rendszer telepített eszközeit. A riasztó központ bővíthető vezeték nélküli bővítő modullal ezáltal képes a vezeték nélküli eszközök kezelésére is.

Kezelő egység: Segítségével lehet ki és be kapcsolni, programozni a riasztó központot és megnézni a rendszer üzeneteit, riasztásait, hibaüzeneteit.A kezelő lehet ledes, ikonos, szöveges, érintőképernyős kivitelű és akár lehet benne kártyaolvasó is beépítve.

Riasztó doboz: A riasztó központot, transzformátort, akkumulátort, tamperkapcsolót, doboz zárat helyezzük el benne. A transzformátor feladata hogy a riasztóközpont a működéshez megfelelő feszültséget kapja meg, az akkumulátor biztosítja hogy áramkimaradás esetén is 100%-osan működjön a riasztó rendszerünk, a tamper kapcsoló pedig a riasztó állapotától függetlenül riasztást kezdeményez ha valaki kinyitja a központ dobozát.

Érzékelők: A környezet valamilyen változását érzékelik (az érzékelő típusától függően) és továbbítja ezt a változást a riasztóközpont felé. Az érzékelőknek sok típusa van és sokféleképpen is csoportosíthatóak. A legsűrűbben használt érzékelők: Mozgásérzékelő, nyitásérzékelő, Üvegtörés érzékelő, füstérzékelő, rezgésérzékelő, vízérzékelő, CO érzékelő, infrasorompó, kültéri érzékelők, pánik jelző eszközök. Ezen eszközök lehetnek vezetékes és vezeték nélküli kivitelűek is.

Hang és fényjelzők: Hang és fényjelzéssel jelzik, hogy valamelyik érzékelőnk riasztást generált. Lehet beltéri és kültéri kivitelű is. A jelzés hangja egyes típusoknál állítható. A kültéri kivitelűekben általában van saját akkumulátor is, ezáltal akkor is jelez ha szabotálják (elvágják a vezetékét vagy szétszerelik, leszedik a helyéről.)

Kommunikátor: Feladata a riasztórendszer jelzéseinek továbbítása a távfelügyeleti diszpécserek felé vagy az ügyfél által megadott telefonszámokra. A kommunikáció történhet analóg telefonvonalon, GSM/GPRS átjelzőn vagy rádiós átjelzőn keresztül.

Állapotjelzők: Feladata a riasztó rendszer állapotának visszajelzése az ügyfél vagy a külső szemlélődők felé. Elhelyezhető a kültéri szirénában vagy az ügyfél által látható helyen.

Akkumulátor: Feladata a riasztó rendszer megfelelő működése áramszünet esetén, illetve a kültéri hang és fényjelző működtetése szabotázs esetén.

Pánikjelző: Feladata a riasztó rendszer segélykérő jelzésének küldése. A pánikjelző lehet vezetékes nyomógomb vagy vezeték nélküli pánikjelző gomb valamint a kezelő billentyűiről is indítható pánik jelzés.

Vezeték nélküli bővítő: Feladata a vezetékes riasztórendszer vezeték nélküli eszközökkel való bővítése. Segítségével a már meglévő vezetékes riasztórendszerünk kibővíthető vezeték nélküli érzékelőkkel, távirányítókkal, kezelőkkel és hangjelzőkkel.

Lakásriasztó áraink itt érhetőek el.

Riasztó szerelési területeink


Segítünk! 
Állandóan, tehát az esti órákban és hétvégén is!
Telefonos ügyfélszolgálatunk a hét minden napján elérhető reggel 8 és este 20 óra között a
+36 70 750 0 750 -es ügyfélszolgálati telefonszámunkon, szerződéses ügyfeleink pedig
a nap 24 órájában kaphatnak segítséget kollégáinktól.