Kültéri riasztó rendszerek

Lakásriasztó

Lakásriasztó, riasztó, riasztórendszer, riasztórendszerek

Kültéri rendszerek csoportosítása érzékelők szerint:

Kültéri mozgásérzékelők

Kültéri infrasorompók

Kültéri radarsorompók

1. Kültéri mozgásérzékelők: 

Paradox DG85 / PMD85 kültéri mozgásérzékelő 

A Paradox termék kínálatában 3 féle kültéri mozgásérzékelő érhető el mint vezetékes mint rádiós kivitelben. Az első a DG85 a vezetékes kivitelű vagy PMD85 típusjelzésű a vezeték nélküli kivitelű kültéri mozgásérzékelő. Paramétereit tekintve ezen érzékelők szerelési magassága 2 m és 2,7 m magasságba esik a hibátlan működés érdekében. Kültéri digitális kétoptikás kisállat-tűrő mozgásérzékelő többszintű érzékenység állítási lehetőséggel (40 kg / 90 lb valódi kisállat immunitással) választható relés vagy BUS-os üzemmódú kivitelben (DG85). Működési hőmérséklettartományuk -35 és +50 fok közé esik. Látószöge 90°, Lefedettség 11 m x 11 m, Érzékelési sebesség 0,2 m – 3,5 m / s. UV védett, kiváló időjárásálló kivitel.

Paradox NV780 / NVR780 kültéri mozgásérzékelő

Kültéri, vezetékes vagy rádiós, digitális mozgásérzékelő nyílászárók védelmére. Az NV780 vezetékes kivitelű és NVR780 vezeték nélküli kivitelű mozgásérzékelők kifejezetten nyílászárók és falsík védelmére fejlesztették ki. 4 x duplaelemű érzékelő szenzorral rendelkezik. Kétirányú, egymástól független védelmet biztosít irányonként 3-tól max 12 m távolságig. Szimpla vagy dupla zónás működésre képes tehát küldhet jelzés egy zónaként vagy oldalanként külön-külön zónaként is. Az eszköz biztonságáról dupla szabotázsvédelem gondoskodik. Működési hőmérséklet tartományuk -35 és +50 fok közé esik. Telepítési magasság 1,5 m és magasabb. Érzékelési sebesség 0,2 m/sec – 4 m / sec. Állítható sugárhossz a falhoz képest: 0-3°. kisállat-tűrő mozgásérzékelő (40 kg-ig.).

 Paradox kültéri függöny mozgásérzékelő

Paradox NV35M, vezetékes függöny érzékelő, kisállat és kitakarás védelemmel, nyílászárók védelmére, relé kimenettel. IP54-es védelem, Grade 2 minősítés! A lehető legjobb választás nyílászárók és sávok kültéri és beltéri védelmére egyaránt. Különösen ajánlott kültéri védelemre, ahol mindig fontos a kisállat tűrés és a kitakarás elleni védelem. Telepítési magasság Jellemzően 2 m, de helyszínfüggő. Működési hőmérséklet -35 °C – +50 °C. Látószög Függöny, kisebb, mint 8°. Lefedettség Kisállat tűrő módban: 7,5 x 2 m; „Sharp módban”: 10 x 2 m. Méret 4,3 x 12,3 x 6,1 cm. Kisállat immunitás: Igen (Kb.: 50 cm-es állatot tűr). Kültéri kivitel, függöny látószög, kitakarás védett (aktív IR anti-maszk).

 

Infra sorompók:

Az infra sorompókat csoportosíthatjuk a védendő távolságra illetve az adó és vevő pár közötti sugarak számára. A rövidebb távolságú infra sorompók 10 m -es hatótávtól indulnak a nagyobb távolságúak pedig akár 250 m távolság ellenőrzésére is alkalmasak. A kültéri mozgásérzékelőkkel ellentétben az infra sorompók nem teret tudnak védeni, hanem a sorompó adó és vevő párja közötti sávot tudja védeni. A mozgásérzékelőkkel szemben nagyobb távolságok levédésére alkalmas viszont csak vezetékes kivitelűek ezen eszközök, ezért a kivitelezése körülményesebb. Kültéri használat esetén célszerű fűtéssel ellátott eszközt alkalmazni a téli viszonyok illetve esős időben a téves riasztások elkerülése végett.

Az infra sorompó jellemzően két egységből áll – Egy adó, és egy vevő eszközből. Az infravörös sugar(ak)at értelemszerűen az adó küldi ki, a vele szemben lévő vevő egység pedig fogadja a jeleket. Az infra sorompó lehet 2, 3,  4 vagy több sugarú is. Amikor a vevő egységbe érkező jel hirtelen túl nagy mértékben romlik, akkor azt az elektronika behatolásnak érzékeli, és riasztást ad le. A jelerősség folyamatos csökkenése ködre, vagy sűrű havazásra is utalhat, ezt a helyzetet az intelligens eszközök képesek külön, téves riasztás leadás nélkül kezelni. Minden esetre, folyók, tavak partja közelében, völgyekben nem javasolt ilyen jellegű védelem kiépítése, mert erős ködben jelentősen romlik az eszköz megbízhatósága. Az infra sorompó segítségével elsősorban kültéri kerületi védelmet lehet a ingatlanunk köré létrehozni. Hatótávolságuk 10 és 250 méter közé esik. Alkalmazhatóak beltérben is, ezzel a megoldással sok egyvonalban elhelyezkedő nyílászárót tudunk gazdaságosan védeni. Mindig kiemelt figyelmet kell fordítani a telepítés helyszínére, mert ha változékonyak a terepviszonyok, akkor a sugarak alatt-fölött észrevétlenül be tudnak hatolni gondatlan telepítés esetén. 

Radarsorompók: 

A radarsorompó két egységből áll egy adóból és egy vevőből. Ezeknek az eszközöknek optikai rálátásuk kell hogy legyen egymásra nézve. Az eszköz érzéketlen az időjárási viszonyokra nem két, hanem három dimenzióban érzékeli a mozgást, több méter szélességben, magasságban. A kisállatok okozta téves jelzések szoftver által könnyedén kiküszöbölhetőek. A védhető távolság 30-200m A sorompó adója mikrohullámú, 9-10GHz frekvenciájú jelet küld ki. Ezt a jelet értékeli ki a vevő egység. A mikrohullámú jeleket nagymértékben a fém és víztartalmú anyagok verik vissza, az emberi testet víztartalma miatt épp ezért kiválóan tudja azonosítani az eszköz. Az érzékelési tartomány egy lapos ellipszis, függőleges és vízszintes kiterjedéssel. Az érzékelő sugár átmérője eszköz típustól illetve védendő távolságtól függően változik, általában 3-6m Az eszközök csatornaválasztásának lehetőségét használva több radarsorompó is telepíthető egy védendő területre. Nagy előnye a radarsorompóknak az infra sorompókkal szemben hogy az érzékelési területén egy szoftver segítségével megtanítható neki hogy mi az a mozgás amire riasztania kell és mi az amire nem. Az eszköz működését a következő ábra szemlélteti:


Segítünk! Állandóan, tehát az esti órákban és hétvégén is!

Telefonos ügyfélszolgálatunk a hét minden napján elérhető reggel 8 és este 20 óra között a
+36 70 750 0 750 -es ügyfélszolgálati telefonszámunkon, szerződéses ügyfeleink pedig
a nap 24 órájában kaphatnak segítséget kollégáinktól.