Lakásriasztó típusok

Így válassz riasztórendszert!

Mielőtt megrendelnéd a saját lakásriasztó rendszered számos tisztázandó kérdés vár rád. Nem mindegy,
hogy milyen igényeid vannak, illetve, hogy pontosan milyen adottságokkal rendelkezik és mekkora az a helyszín, ahova a riasztót szeretnéd telepíteni. Cikkünkből kiderül, hogy mi mindent érdemes figyelembe venni mielőtt meghozod a végső döntést.

 

Sokan nem tudják, hogy egy lakásriasztó valójában mennyi lehetőséget hordoz önmagában.. Számos olyan kényelmi és biztonsági funkciót is elláthat, amikre talán eddig még te sem gondoltál. Lássuk, hogy milyen szempontokat érdemes átgondolni, mielőtt választanál! A védendő terület nagysága és jellege

Minél nagyobb a védendő terület, annál több érzékelővel érdemes felszerelni. Illetve, ha van kerted,
akkor azt is tudod védeni, ugyanis léteznek
kültéri riasztórendszerek is.

TIPP: Amennyiben van lehetőséged, akkor már az építkezéskor végezd el a riasztórendszer előkészületeit! Így a gazdaságosabb, vezetékes riasztórendszer fúrás-faragás nélkül is!

 

Összeköthető más biztonsági rendszerekkel

Érdemes meggondolni, hogy összekösd a riasztórendszered egy 0-24 órás távfelügyeleti szolgáltatással. Ez napjaink egyik legbiztonságosabb biztonságtechnikai rendszere. Bár minden ingatlanban ajánlott a távfelügyelet, az olyan helyeken fokozottan ajánljuk, ahol viszonylag ritkán, vagy nem minden nap tartózkodnak (pl. egy nyaralóban). Amennyiben nálunk rendeled meg a távfelügyeleti szolgáltatást, megajándékozunk egy riasztóval! Bővebben itt olvashatsz az akcióról.

TUDTAD? A távfelügyelet segélykérőként is funkcionálhat a beépíthető pánikjelzőnek köszönhetően, amely támadás vagy rosszullét esetén lehet hasznodra leginkább. Mennyire legyen okos a lakásriasztó? A klasszikus mozgás és nyitásérzékelők mellett füstérzékelővel, szénmonoxid, folyadék és üvegtörés érzékelővel is kiegészíthető a riasztórendszer a maximális védelem érdekében. Így akár egy kialakuló tűz vagy csőtörés esetén is jelez a riasztórendszerEmellett van olyan rendszer, ami egyszerűen, egy mobil applikáció segítségével is irányítható,

esetleg térfigyelővel, beléptető rendszerrel vagy biztonsági kamerákkal van összeköttetésben.

 

Lakásriasztó – Biztonsági percek


Van-e háziállatod?

Akkor sem kell aggódnod, ha van egy vagy akár több háziállatod, ugyanis vannak kis állatvédett mozgásérzékelők, amik segítségével fog tévesen jelezni a riasztó.

Melyik típust válasszam? Ha eldöntötted, hogy milyen funkciókat ellátó riasztót szeretnél, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!
A lakásriasztó konkrét típusának kiválasztásában kollégáink segíteni fognak neked.

Facebook
Twitter
LinkedIn