Lakásriasztó szerelés

Legyen szó otthonunk, nyaralónk, irodánk vagy műhelyünk védelméről általában a riasztó rendszer jut első körben az emberek eszébe.
Sajnos a mai felgyorsult világban az ingatlanok mechanikai védelme már nem nyújt kellő biztonságot számunkra.

Nézzük meg milyen lehetőségeink vannak amennyiben lakásriasztó szerelés mellett döntünk otthonunkban. Egy szakszerűen kivitelezett lakásriasztó nem csak otthonunk biztonságát tudja megóvni, hanem szeretteink, családtagjaink épségére is tud vigyázni. Tehát nem csak betörésvédelmi szempontból vigyáz ránk, hanem az egyéb funkciói miatt pánik jelzést, tűz esetén tűzjelzést is tud jelezni, így ezen helyzetekben is tudunk segítséget kapni. Fontos tudni, hogy önmagában egy jól kiépített lakásriasztó csak abban az esetben tud 100%-os védelmet nyújtani, ha kapcsolódik hozzá egy távfelügyeleti szolgáltatás vagy más kommunikációra használható eszköz mely által veszélyhelyzet esetén a riasztórendszer nem csak egy hang és fényjelzést indít a helyszínen, hanem tudja értesíteni a távfelügyeleti központot vagy hozzátartozóinkat így gyorsan tudunk külső segítséget is kapni.

A lakásriasztó távoli kezelése

A mai korszerű elektronikus lakásriasztó rendszerek kiegészíthetők egy mobil applikációval is, melyen keresztül távolról is ellenőrizhetjük rendszerünk állapotát és elvégezhetjük annak ki és be kapcsolását is. Ezen szolgáltatások vagy egy úgynevezett IP modul segítségével vehető igénybe vagy távfelügyeleti szolgáltatás igénybevétele esetén a professzionális szolgáltatók rendelkeznek ilyen applikációval melyet használhatunk a távfelügyeleti szolgáltatásunkkal párhuzamosan is.

Mennyi felfordulással jár egy riasztó kiépítése?

Egy modern lakásriasztó akár már berendezett, kész ingatlanok esetében is különösebb felfordulás és rongálás nélkül kiépíthető köszönhetően a vezeték nélküli és hibrid technológiának köszönhetően így nem szükséges feltétlenül vezetékes riasztórendszerekben gondolkoznunk. Ha előre látóan pedig az ingatlan építése vagy felújításakor gondolkoztunk a riasztórendszer kiépítésében és elkészíttettük egy kivitelezővel a szükséges vezetékeket abban az esetben a teljesen vezetékes riasztórendszer kiépítésével is teljes biztonságban tudhatjuk otthonunkat, családunkat. A piacon jól ismert és bevezetett márkák, mint például a ParadoxDSC, Satel, Hikvision, Crow stb. mind rendelkeznek vezetékes és vezeték nélküli rendszerekkel.

Ha nem tudjuk mire is van szükségünk…

Amennyiben tanácstalanok vagyunk a témában érdemes minden esetben szakember segítségét kérni. Általában minden cégnél elérhető egy kötelezettségmentes helyszíni tanácsadás, amelynek keretében kiválasztható a legjobb ár/érték arányú rendszer az adott ingatlan tulajdonságait figyelembe véve.

Kit válasszunk?

Amennyiben nem csak egy riasztórendszerben hanem távfelügyeleti szolgáltatásban is gondolkozunk mindenképpen célszerű olyan kivitelezőt választanunk, aki egyben a szolgáltatást is elvégzi. Ebben az eset kaphatjuk meg a piacon elérhető legjobb árakat mivel egy távfelügyeleti szolgáltató nem abban érdekelt, hogy a rendszer beszerelésén nagyobb hasznot érjen el, hanem hogy hosszútávon megmaradjanak a távfelügyeletet igénybe vevő ügyfelei. Aki pedig nem szeretne távfelügyeleti szolgáltatást az is bátran kérjen ajánlatot olyan vállalkozástól, aki távfelügyeleti cég, illetve mindenképpen olyan vállalkozást érdemes előnyben részesíteni, aki fizikai irodával és/vagy bemutatóteremmel is rendelkezik tehát nem csak online lehet vele tartani a kapcsolatot. Mindenképpen érdemes azt is szem előtt tartani, hogy mióta létezik egy ilyen vállalkozás, illetve az online térben is utánanézni akár cégadatoknak akár a vállalkozás referenciáinak a web oldalunkon.

Facebook
Twitter
LinkedIn